Benodigdheden:
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- 100 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 100 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 3 eetlepels volle melk
- Voor vanille cupcakes: 1 zakje vanillesuiker of paar druppels vanille-extract.
- Voor fruit cupcakes: 100 gram fruit
- Voor chocolade cupcakes: 100 gram gesmolten chocolade
- Voor de crème: 125 gram boter, 200 gram poedersuiker, 3 eetlepels melk, natuurlijke kleurstof
- Extra nodig: papieren cakevormpje, minimuffin- of cakevor
Stappen:
Bereid alles voor
- Verwarm de oven voor op 180°C. Breng alle ingrediënten op kamertemperatuur. Vul de minimuffin- of cupcakevorm met kleinepapieren vormpjes. Je kunt ook cupcakes maken zonder de vorm, maar dan worden ze minder gelijk en rond in uiterlijk.
Maak het beslag
Mix de witte basterdsuiker en de boter tot een mooi luchtige, witte crème. Voeg de eieren en de melk toe en mix tot een gladde massa. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en meng goed. Voeg vanillesuiker toe voor vanillecupcakes, gesmolten chocolade voor chocoladecupcakes en fruit als bosbessen voor fruitcupcakes.Vul de vormpjes voor tweederde met beslag (ongeveer twee grote eetlepels) en zet de vorm in de oven. Gebruik je geen muffinvorm, zet ze dan op een bakplaat bekleed met bakpapier.Bak de cupcakes
Bak de cupcakes in zo’n 12 tot 15 minuten lichtbruin. Haal ze uit de oven en plaats ze op een rek. Laat ze eerst afkoelen voorje ze voorzichtig uit de minimuffinvorm haalt.Als ze helemaal afgekoeld zijn, kun je ze gaan versieren.Maak de crème en decoreer
In Amerika gaat er traditioneel een grote dot romige crème op decupcakes, een zogenaamde buttercream. Die maak je heel simpel met 125 gram boter, 200 gram poedersuiker en 3 eetlepels melk. Mix de boter tot een luchtige witte crème. Voeg de melk en de helft van de suiker toe en mix tot een gladde massa. Voeg daarna de rest van de suiker toe meng verder. Voeg extra melk of meer suiker toe als de crème te dik of te dun is. Met een paar druppels kleurstof maak je de crème roze, blauw of geel. Spuit de crème met een spuitzak op je cupcakes.Je kunt ook een laagje glazuur aanbrengen en daarin spikkels, sterretjes of andere vormpjes duwen. Bij de meeste supermarkten heb je al een flinke keus aan taartversiersels. Wilje echt een ruime keus, dan moet je online shoppen of bij de gespecialiseerde taartenwinkel zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten