Ik weet niet of jullie het leuk vinden om te lezen, maar het lijkt me wel leuk om af en toe een recept te posten. Ben je benieuwt naar hoe je een lekkere appeltaart maakt? Dan moet je vooral verder lezen.
Grootmoeders appeltaart
- Bereidingstijd: 10-20 minuten
- Keuken: Nederlandse keuken
- Smaak: Anders
- Techniek: Bakken in de oven
- Soort gerecht:
- Banket
- Uit eigen keuken:
- Nee
Ingrediƫnten voor 8 personen
Deeg: 300 gr bloem, mespuntje zout, 200 gr boter of margarine, 150 witte basterdsuiker, 1 ei en 1 eetlepel honing
vulling: 100 gr rozijnen, 1 eetlepel rum, 1 citroen, 4 appels, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel fijngesneden gember, 50 gr witte bastardsuiker, 2 eieren, 1 eetlepel melk, 1 eetlepel custardpoeder, 3 eetlepels abrikozenjam of marmelade
vulling: 100 gr rozijnen, 1 eetlepel rum, 1 citroen, 4 appels, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel fijngesneden gember, 50 gr witte bastardsuiker, 2 eieren, 1 eetlepel melk, 1 eetlepel custardpoeder, 3 eetlepels abrikozenjam of marmelade
Hulpmiddelen
Springvorm 24 cm
Voorbereiding
Zeef de bloem en voeg het zout eraan toe. Snijd de koude boter in kleine stukken. Voeg de bastardsuiker, het ei en de honing toe. Kneed het mengsel met de hand tot een deegbal. Laat deze afgedekt 20 minuten in de koelkast rusten. Week de rozijnen in RUM.Boen de citroen schoon. Rasp de schil en pers de citroen. Vet de springvorm in. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en verdeel het appels in stukjes. Meng de appel stukjes met de helft van het citroensap, 1/2 eetlp geraspte citroenschil, kaneeloeder, rozijnen, gember en suiker. Klop 1 ei los met de melk en het custard poeder. Meng dit door de vulling
Bereidingswijze
Rol 3/4 deel van het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de bakvorm hiermee. Verdeel de vulling over de bodem. Rol het achtergehouden deeg tot een lapje van 1/3 cm dikte. Snijd er reepjes van en leg dit kruislings over het appelmengsel. bestrijk het gebak met 1 losgeklopt en ei zen zet de vorm in het midden van de oven. Bak de appeltaart in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
Bestrijk de appeltaart na het bakken met de jam die even verwarmt is.
Bestrijk de appeltaart na het bakken met de jam die even verwarmt is.
Serveer tips
Tips: voeg eens perzik, peer of ananas aan de vulling toe. Ook lekker is om nog een 50 gr gehakte walnoten toe te voegen.
Serveertip: kaneelijs.
Serveertip: kaneelijs.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten